Specifieke massages

Triggerpointmassage

Een triggerpoint is een kleine contractie in de spier. Deze zorgt voor een permanente spanning en verzwakking. Deze spanning wordt voortgezet in de pees en de aanhechtingspunten die op hun beurt dan weer vaak symptomen veroorzaken in de gerelateerde gewrichten. Deze triggerpoints kunnen jarenlang aanwezig blijven, tenzij we er iets aan doen. Triggerpoints zijn de voornaamste pijnoorzaken. Vele mensen lijden nodeloos pijn omwille van het feit dat artsen niet op de hoogte zijn van het bestaan of het behandelen van triggerpoints. Het frequent toepassen van deze behandelingsmethode zou alvast het overmatig gebruik van pijnstillers en vaak nutteloze en dure behandelingen beperken.

DUUR30’60'
Prijs3050
Maak een afspraak

Voetmassage/voetreflex

Het menselijke lichaam vertelt ons enorm veel over de fysieke en psychische gemoedstoestand. Wat veel mensen niet weten is dat er ook verschillende energiebanen ons lichaam doorlopen. Deze energiebanen of meridianen zijn stromen van informatie en energie. Door stress en spanning kan deze doorstroming verminderen. Een voetmassage kan hier een oplossing bieden met als resultaat een verbeterde doorbloeding van de organen en een stimulatie van de zenuwvezels.

Onze voeten staan dankzij de vele energiebanen in verbinding met het hele lichaam. Door het gericht masseren van de verschillende drukpunten die onze voetzolen rijk zijn, stimuleren we deze energiebanen. Door deze stimulatie verbeteren we de energie doorstroming, het natuurlijke genezingsproces en zorgt dit voor ontspanning.

Lichte wrijf- en kneedbewegingen staan aan de basis van deze ontspannende massage. Tijdens en na deze massage is het mogelijk dat u soms lichte pijn ervaart. Deze ‘releasing pain’ is een teken dat de interne blokkades in het lichaam werden opgeheven. U zal daarna merken dat u zich beter voelt.

DUUR30’60'
Prijs2545
Maak een afspraak

Massage tegen migraine

De massage wordt vooral uitgevoerd aan het hoofd en schoudergordel en die zich vooral richt op klachten die voorkomen ten gevolge van migraine of chronische hoofdpijn. Deze massage combineert (Thaise) acupressuur, Shiatsu, voetreflex, triggerpoint,….

DUUR30’60’
Prijs2545
Maak een afspraak

Traditionele Thai Therapy Massage (TTTM)

TTTM is een massage voor het verlichten van stress en spanningen. Het combineert moderne wetenschappelijke kennis van de anatomie/fysiologie en van de disciplines vanuit traditionele oosterse/Thaise geneeskunde. Deze massage behandelt specifiek punten en lijnen voor de verlichting van meer dan 50 kleine kwaaltjes: zoals spierpijnen, tenniselleboog, stijfheid van de nek, onderrug pijn, spierkrampen, vermoeidheid, spierstijfheid, ongemakken tgv spierpijn en nerveuze spanningen. Het helpt ook om de spieren, gewrichten en pezen soepel te maken. TTTM is ook nuttig bij het voorkomen van de atrofie (wegkwijnen) van de spieren bij verlamde patiënten en ouderen die niet in staat zijn regelmatig te oefenen. Deze techniek maakt gebruik van combinaties: ritmische acupressuur, rocking, diepe stretches, deep tissue en indien nodig ook stevige dieptemassagetechnieken. Er wordt ook gebruikt gemaakt van kruidenbalsem en kruidenstempels. Technieken kunnen worden uitgevoerd op de mat/grond of op een massage tafel met behulp van de voeten, knieën, ellebogen, handpalmen, onderarmen en duimen. De massage bestaat uit bestaat uit twee categoriën: een volledige lichaamsbehndeling of een gelokaliseerde behandeling Duur van de massage tussen de 30' en 120' (aan te raden voor deze behandeling minimum 60')

DUUR30’60'90'120'
Prijs25507095
Maak een afspraak