Sportmassages

Sportmassages

Sportmassage kan zowel op recreatief als op topniveau, voor mannen en vrouwen, jong en oud. Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken.
Bij onvoldoende herstel kan er dan overbelasting ontstaan waardoor je tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. Soms kan je zelfs niet meer aan het werk. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dit uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij onvoldoende herstel van een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan een blessure ontstaan.

DUUR30’60'
Prijs30
45
Maak een afspraak

Medical Taping Concept - MTC

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.
De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.


Effecten en indicaties:
Het toepassingsgebied van het Medical Taping Concept mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen.

Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

-Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie

-Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen

-Pijndemping

-Ondersteunen gewrichtsfunctie, door: - stimuleren -van proprioceptie

-Correcties van de bewegingsrichting
- Vergroten van de stabiliteit

Prijs per


taping

€15
Maak een afspraak

Deep Tissuemassage

Dit is een vorm van massage therapie die zich richt op de diepere lagen van spieren en bindweefsels. De massage wordt uitgevoerd door diep masseren met de vingertoppen, knokkels, handen, ellebogen en onderarmen. Verklevingen die de doorstroming blokkeren kunnen door deze stevige massage weer in beweging komen. Bij deep tissue massage wordt vooral gekeken naar de klachten die zijn ontstaan door overbelasting, verkeerde houding, trauma, … Deze massagevorm is ook niet te verwarren met dieptemassage. Bij dieptemassage wordt gedurende de volledige massage gebruik gemaakt van langdurige en stevige druk

DUUR30’60’
Prijs30
45

Maak een afspraak

Rug, nek en schoudermassage

Een stevige massage die zich vooral richt op klachten die voorkomen ter hoogte van het hoofd, de nek en de schoudergordel. Ideaal voor mensen met een drukke levensstijl die even de stress willen losgooien.

DUUR30’60'
Prijs30
45
Maak een afspraak

Orthopedische Massage

De term orthopedische betekent pijn tijdens de beweging. Orthopedisch Massage (OM) is een alomvattend systeem, in plaats van een techniek.

OM richt zich op het herstel van ganse lichaam. OM neemt een multidisciplinaire aanpak en werkt samen met u als actieve deelnemer in uw herstel.

OM kan gebruikt worden bij aandoeningen, zoals:
ischias • scoliose • rib pijn • SI joint disfunctie • nekpijn • rotator cuff letsels • frozen shoulder • thoracale outlet syndroom • carpaal tunnel syndroom • plantaire fasciitis • voorste compartiment syndroom • shin splints • tractus iliotibialis frictie (ITB) syndroom • whiplash • gecomprimeerde discusschijven • bursitis • tendinitis / tendinosis • littekenweefsel problemen ... enz.

Is deze massage voor u?
Bijna iedereen kan profiteren van deze massage. De meesten van ons leven onnodig met ongemakken of pijn. OM is ontworpen om zowel oude chronische blessures als recente blessures op te lossen.

Wat is een typische massage sessie?
Elke sessie maakt gebruik van technieken die u zal toestaan om onmiddellijke en langdurige resultaten te behalen in zelfs de meest uitdagende en ingewikkelde situaties.

Hoeveel sessies heb ik nodig?
Elke massage is 60 minuten lang. Hoeveel sessies noodzakelijk is, kan slechts worden geschat na een aantal sessies. Iedereen is anders en zal op een andere manier reageren op de behandelding.

DUUR60’
Prijs45
Maak een afspraak