top of page

Wist u dat je ziektes / blessures kan voorkomen door massage?

Massage als preventie

Veel mensen houden er wel van, een lekkere massage na het sporten of als ontspanning. 

De meeste mensen laten zich pas masseren wanneer ze chronische pijn of blessures hebben Verschillende studies hebben aangetoond dat massage ziektes kan voorkomen en helpt om sneller te herstellen van blessures.

Ziekte of blessures worden veroorzaakt als een cel informatie aan een andere cel in ons lichaam niet op het juiste moment en op de juiste plaats kan doorgeven. Als je de bloedcirculatie verbetert door het krijgen van regelmatige massage kan je deze ziektes voorkomen. Een goede bloedcirculatie en soepele gewrichten zijn het geheim van een goede gezondheid.

Door de licht druk van de massage is het voldoende om sensoren te prikkelen die vervolgens ontstekingsremmende signalen sturen naar de spieren. De beschadigde spieren herstellen sneller.

Een professionele massage biedt dus niet alleen algemene fysieke voordelen. Het ondersteunt u ook gericht bij het versterken van het lichaam, het versnellen van een herstelproces en het voorkomen van ziektes en letsels. Ontdek er meer over of maak meteen uw afspraak.

bottom of page